Bay Horse -->

sunnuntai 15. tammikuuta 2017

# 13Kumman valitsen?


Oltiin viime viikolla moikkaamassa Mikkiä yi vuoden jälkeen, heppa oli kivassa kunnossa. Aika jäykkä ja kova suusta, mutta ihan ratsastettavissa. Pappa oli kuitenkin jäykistynyt oikealle mentäessä sen verran, että oikean laukan nostaminen oli vaikeaa. (nyt 18-vuotias (vai 19??) siis)


Mulla olisi tällähetkellä suuri motivaatio kirjoittaa kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta kuvien puutteen sekä arjen alettua ajan puutteen takia ei siihen ole ollut kunnollista mahdollisuutta :(. Tässä kuitenkin vähän erilainen "haaste" postaus, törmäsin tähän lukiessani blogia Emman silmin. Muu teksti ei muuten jostain syystä suostunut mennä keskelle, koittakaa kestää :D

1. Hevonen vai poni?
Hevonen, ponimainen luonne joka possuilee henkensä edestä, ei ehkä ole ihan minun mieleen :D eivaan, ponitkin on kivoja, mutta en niillä enään juurikaan voi edes mennä. 


2. Kenttä vai maneesi?
Kenttä, saa raikasta ilmaa ja hyviä kuvia valoisalla 8), huonot säätkään ei haittaa jos pukeutuu hyvin! Tosin jos kenttä on super huonossa kunnossa niin se on toki vähän huonompi juttu.


3. Koulu, esteet vai maasto?
Hmm.. tää on oikeasti vaikea valinta. Päädyn kuitenkin maastoon, koska siellä voi tehdä vähän kaikkea. Koulua voi tehdä teillä, tai avarammilla alueilla, jos on sopiva pohja. Maastossa voi myös hypätä, uittaa, rallitella jne <3

4. Raippa vai kannukset?
Raippa, koska olen mennyt todella vähän kannuksilla, siis ihan vaan pari kertaa, enkä tiennyt sillon edes kunnolla mikä  niiden idea on.. Mikki parka :( (en siis käyttänyt niitä ollenkaan väkivaltaisesti, don`t worry)

niin söpö!

5. Suojat vai pintelit?
Suojat, olen super huono pinteleiden kanssa :"D. Suojat on myös helppo putsata ja nopeat pukea. Toki mieluiten menisin ilman mitään jaloissa.

6. Lyhyt vai pitkä raippa?
Pitkä! Käytän usein myös esteillä lyhyttä kouluraippaa, se on mulle paljon helpompi käyttää, saa napakammin huomautettua kuin esteraipalla/yleisraipalla.

7. Tarhaus yksin vai laumassa?
Laumassa, kyseessä on kuitenkin laumaeläin. Tosin, jos olisi joku super hieno ja arvokas kisahevonen, voisi olla riski laittaa se laumaan. Siinä tapauksessa kavereita eri aitojen väliin lähelle, ja muitakin aktiviteettejä hevoselle.

8. Lempihevoset?
Niitä on/on ollut monia. Limu, Pablo, Mikki, Jaroni, Vellu, Maisa, Peppi ja Syltty tärkeimmät. Toki husöstä ollut ajansaatossa useampiakin, mutta nuo tärkeimmät. Limu ja Pablo tosiaan ekat hoitohepat husössä, limua ehdin hoitaa noin puolitoista vuotta ja Pabloa reilu vuoden ennen kuin lopetin husössä (nyt taas aloitin uudestaan keväällä 2017). Mikki oli ensimmäinen vuokrahevoseni, jonka kanssa opin itsenäisen ratsastuksen perushommat. Jaroni tämänhetkinen liikutusheppa, ollut listalla yli vuoden. Vellu oli ehdottomasti minunlainen hevonen, joka jouduttiin lopettamaan keväällä 2016 :(, ikävä on kova! Maisa tuli elämääni hieman Vellun jälkeen, ja ratsastin sillä muutamia kertoja. Hieno hevonen, tällä hetkellä siis tiineenä lomailemassa pienellä yksityistallilla erinomaisessa hoidossa. Peppi ja Syltty tulivat pian Vellun kuoleman jälkeen, ja hoitelin heitä useamman kerran viikossa. Syltty on opettanut ehdottomasti kärsivälisyyttä, ja Peppi rauhallisuutta. Hiiri on myös mainitsemisen arvoinen, oli Palmun ratsutallilta mun ehdoton nro 1. Maastakäsittelyssä ja muussa puuhailussa super hieno, ja super kiva hypätä <3

Vellu <3 (viimeinen kerta kun näimme)
9. Tallikissa vai tallikoira?
Tallikoira, en ole oikein kissaihmisiä, vaikka ne onkin söpöjä. Koirat on kuitenkin niin sosiaalisia ja veikeitä otuksia tuomassa hyvää mieltä tallille.

10. Suomenhevonen vai shetlanninponi?
Suokki. Ne on suurimmaksi osaksi niin varmajalkaisia ja luotettavia, ettei paremmasta väliä. Myös jääräpäisyys kuuluu asiaan, mutta se on hauskaa niin kauan kunnes touhu lähtee ihan käsistä xd. Suokeilla voi myös tehdä monipuolisesti ihan kaikkea, shetuilla ratsastus ainakin minun osaltani on jo ohitse.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti