Bay Horse -->

keskiviikko 4. tammikuuta 2017

#12 Kun vaan löytyisi...

Jos joku kaipaa vinkkejä esim. vuokrahevosen etsintä ilmoitukseen, päätin laittaa tekemäni ilmoituksen tänne kaikkien nähtäville. Saa nähä jos löytyisi joku hyvä diili :)


Etsitkö hevosellesi satunnaisia apukäsiä silloin kun et itse pysty huolehtimaan ja liikuttamaan hevostasi? Tai kun olet matkoilla pidempiä aikoja? Olen ollut jo monta vuotta tekemisissä erilaisten hevosten kanssa, ja osaan kaikki perus hevoshommat hyvin. Havaitsen jos hevosella ei ole kaikki ok, ja ilmoitan siitä aina omistajalle. Kerron myös lähes joka tallireissun jälkeen mitä olen tehnyt ja miten meni. Olen siis hyvällä maalaisjärjellä varustettu 15-vuotias tyttö Helsingistä, pääsen kulkemaan Pakilasta max. puolen tunnin ajomatkan päähän autokyydillä. Olen tasoltani ratsastajana vahva heB koulupuolella ja re 70cm sujuu. Maastoillut olen paljon erilaisissa puitteissa, sänkkärit, m-esteet, uitto jne koettu. Myös kaulanaruilu ja erilaiset maastakäsittelyhommat on tuttuja.

Haen siis diiliä, missä pääsisin mielellään ratsastamaan vähintään heB tasoisella hevosella jolla saa hypätä, tuupata ja maastoilla. Pystyn käymään joustavasti tarpeen tullen. Ratsastus ja puuhailu hevosen kanssa olisi kulutonta minulle. Maneesille ei pahemmin ole tarvetta (olen säänkestävä), mutta aidattu kenttä ehdoton.

Olen ihmisenä joustava, ja otan mielelläni vastaan myös muunlaiset diilit! Voin laittaa kuvia ja videoita ratsastuksestani :) niitä on myös nähtävillä blogissani kauraturpienkanssa.blogspot.fi

c. Hilkka Hissa

2 kommenttia:

 1. siinä viaheessa kun lukee vuokraaja ilmoituksessta ''hevosella jolla saa hypätä'' on suuri turn off. ainakaan itse en heti antaisi kenenkään tuntemattoman hypätä hevosellani. Henk.koht ajattelen että tuommoiset asiat sovitaan sitten myöhemmin. Monen tuttuni heppojen vuokraajat hyppäävät niillä hepoilla, mutta en kyllä tiedä ilmoja.

  toinen asia minkä huomasin oli epämääräinen ''Olen ollut jo monta vuotta tekemisissä erilaisten hevosten kanssa'' eli kuinka kauan ja minkä tasoinen ratsataj olet. Minkälaisia erilaisia hevosia? Avaa tuollaisia kohtia

  Itsekkin olen joskus ollut samassa tilanteessa ja alaikiäisenä ei ole helppo löytää vuokrista, koska ihmiset eivät halua antaa helposti niin paljoa vastuuta nuorille. Varsinkaan ratsastuskolu pohjaiselle, jolla ei ole taitoa itsenäisestä menosta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ottanut sen huomioon että moni ei anna hypätä omallaan, ja se on ymmärrettävää. Se on kuitenkin toiveena, ja jos ei onnistu niin sitten vain jatkaa eteenpäin. Laitoin loppuun että erilaisia diilejä saa tarjota, joten jos mahdan jonkun muun mielestä vaikuttaa sopivalta tehtävään, niin voi tarjota jotain muuta. Haluan tutustua hevoseen ennenkuin lähden tekemään mitään maata mullistavaa.

   Kerroin tason mielestäni tarpeeksi tarkasti myöhemmin ilmoituksessa, ja tuskin vuosien määrillä on niin paljoa merkitystä? Minusta merkitys on siinä, että paljonko tunteja on vietetty hevosten kanssa ylipäätään. Ja tottakai voisin avata, että millaisilla hevosilla olen mennyt, mutta päätin jättää sen tekemättä. Aina voi kuitenkin esim. yksityisviestillä kysyä :).

   Ja kyllä, olen ratsastuskoulupohjainen, mutta olen myös vuokrannut yli kaksi vuotta, ensimmäisen vuoden erästä tinkeriä, jolla ei saanut hypätä ja nyt toisen vuoden tässäkin blogissa esiintyvää Jaronia, jonka kanssa saa hypätä, mutta kaipaisin joskus myös hevosta kenen kanssa saisi hypätä hieman varmemmin. (jaronilla hypätty max. 10 kertaa...)

   Anonyymi, kiitos asiallisesta kommentista, jos tämän joskus vielä luet :D

   Poista