Bay Horse -->

maanantai 8. elokuuta 2016

#6 Pomput kera Jaronin!

Moikka, oltiin eilen Meten ja äitini kanssa Jaronilla. Tarkoituksena oli mennä vaan puomeja aika normisti ja kokeilla kunnolla laukkapuomeja mitä en ole vielä kauheesti ehtinyt tehdä, mutta innostuttiin sitten niin että Mette kasasi mulle esteen abaut puolessa välissä ratsastusta mitä sitten mentii ristikkona ja pystynä eri korkeuksilla.


Kävin alkukäynnit kentän viereisellä pellolla, ja otin siinä sitten kanssa vähän ravia. En viitsinyt ravailla määräänsä enempää kun pelto oli vähän märkä, joten suuntasin kohti kenttää alkuverkkaamaan. Tein perus alkuverkan, jonka aikana Mette laittoi puomeja paikoilleen. Alotettiin niin että tulin neljää puomia keskihalkaisijalla käynnissä, Jaroni kyllä meni niistä yli mutta vauhtia oli naurettavan vähän. Se nosteli etujalkoja ihan fiiliksissä ikäänkuin se olisi yrittänyt sanoa "Kattokaa nyt kuinka hieno mä oon!!" . Hölmö hepo. Tulin sit kans ravissa ja pikkusäädön jälkeen 
-lue: sen jälkeen kun muistin mitä on ratsastaminen- se meni ihan kivasti. Mette antoi sitten ohjeeksi että laukkaa molempiin suuntiin hetki, niin hän laittoi sitten välit semmosiksi että niitä pystyi laukassa tulemaan. En muista yhtään miten eka kerta meni, mutta kokonaisuudessa tuli pari-kolme tosi hyvää linjaa, ja sit niitä missä Jaroni tiputti raville, kun paikat ei osunu tai mulla ei ollut pohkeet tarpeeksi hyvin kiinni.


Tultiin lävistäjäjuttujen jälkeen laitettiin pääty-ympyrälle yksi puomi ja siitä sitten piti jotenkin mystisesti selvitä, mikä olikin yllättävän haastavaa. Sitä ei sitten kauaa tehty kuitenkaan kun paljastui aika hankalaksi etenkin oikeaan kierrokseen, mikä on Jaronin heikompi suunta. Oletettavasti lopetettiin onnistuneeseen kertaan, niinkuin pyrin aina tekemään. 

Ton pienen säädön jälkeen kävelin hetken pitkin ohjin, miten olin muuten tehnyt aika monta kertaa ennen tätä minkä mainitsin. Mette haki tolpat, ja otin siitä hetken päästä reipasta laukkaa koko kentän ympäri vasemmassa laukassa pari kierrosta, ja oikeelle puolella kentällä, koska se ei laukkaa oikealle vielä suoraan. Aloin tulemaan ristikkoa ensin vasemmalle ravissa. Ekalla kerralla se muistaakseni meni ohi, koska unohduin vain matkustamaan, hups... Toisella kerralla mentiin käytännössä läpi, kolmannelle tuli tosi hyvä hyppy, kun olin oikeasti mukanaja ratsastin! Huoh, miten mä saisin itteni heti mukaan siihen touhuun?? Tultiin siinä sitten molempiin suuntiin enemmän tai vähemmän hyvin, ristikkoa ja pystyä. Maksimikorkeus oli pystynä luultavasti 50-60cm, eli aika hyvin, kun ottaa huomioon että on vielä melko osaamaton ratsukko! :D Monen hypyn jälkeen aloin loppuverkkaamaan tosi pitkin ohjin sillä aikaa kun Mette kantoi kamoja pois. Heh, säästyn itse raskaalta työltä. Sori&kiitos Mette!                              

Tein vielä lyhyen videon missä on suurin osa hypyistä, ja Jaronin piehtarointi "rankan treenin" (kokeilumielisen hyppelyn) jälkeen. Tosin molemmille tuli hiki, eli kyllä me jotain tehtiin!

OLETKO SINÄ HYPÄNNYT VIIMEAIKOINA?


3 kommenttia:

 1. Ratsastit niiiiiiiiiin hyvin!! (Niinkuin aina;D)

  VastaaPoista
 2. Jaroni on kyllä kiltti hevonen, tiedän kokemuksesta. On nimittäin tuttu vuosilta 2001-2012 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihana! Haluisitko laittaa mulle säpöä? Musta ois ihanaa kuulla teidän yhteisestä taipaleesta!! :) sarasofiahussein@gmail.com

   Poista