Bay Horse -->

sunnuntai 19. helmikuuta 2017

#15 Tämän hetken meiningit
Heippa, mulla on tällä hetkellä monta postausta tulossa, mutta ennenkuin pääsen niitä  teille näyttämään niin palataan siihen mitä nyt viimeaikoina on tapahtunut. Olen käynyt tunneilla Husössä joka viikko, ja oon itseasiassa mennyt kaikki tunnit Pablolla, kun ei olla vielä päästy vielä hyppäämään. Pablohan ei siis hyppää, joten saa nähdä kenellä pääsen pomppimaan. Tunnit on mennyt pääsääntöisesti hyvin, mitä nyt väillä on jotain vähän säikkynyt. mutta muuten joka kerta on mennyt aina vähän paremmin, mikä on mulle todella palkitsevaa! <3 


Pablo rankan tunnin jälkeen

Noniin, nyt on Husö hommat selitetty, joten mennäänpäs Jaronin kuulumisiin. Se on viimeaikoina käyttäytynyt normaalia huonommin, näykkinyt ja yrittänyt purra paljon. Taluttaessa hyppinyt pystyyyn kun olen sitä säätämisestä, ryysäämisestä tai näykkimisestä komentanut. Ratsastus on mennyt vaihtelevasti, ja olen mennyt enemmän pellolla kun se on kentällä pysähdellyt, ja siitä on vaikea päästä sitten suuntaan tai toiseen ilman maasta saatua apua. Näihin ongelmiin tulikin arvattavissa oleva ratkaisu viime viikonloppuna, kun Jaronin omistajan kaveri kävi katsomassa ja hieromassa hevosta, ja totesi että Jaroni on kaulasta ja selästä täysin jumissa, tosin ei ristiselästä/pepusta vaan sieltä edempää. Ohjeeksi saatiin ratsastaessa paljon taivutteluja yms liikkuvuutta parantavia tehtäviä (myös juoksuttaessa). Jaroni on myö pidettävä kokoajan lämpimänä, joten me pidetään nyt ratsastaessakin villaloimea päällä, kunnes kunnon ratsastusloimi on saapunut postista. Ilman satulaa pitää olla huopa pepun alla, että paine jakautuu edes vähän selkään. Satulaan tulee myös padit mitkä parantaa sen istuvuutta, kun se on nyt epäsopiva. Mitähän muuta vielä.. Ainakin ennen ratsastusta pitää kävellä vähän maasta, että lihakset lämpenisi hieman.

Näillä ohjeilla olen nyt mennyt pari päivää, ja nyt jo Jaroni on paljon paremmalla tuulella. Olen ollut tiukempi näykkimisen kanssa, ja se on aika nopeasti sen tajunnut että mitä saa tehdä, ja mitä ei. Jaroni on myös oppinut ihanasti seisomaan tallin käytävällä paikoillaan, ilman että se on mistään kiinni. Se on meille oikeasti tosi hyvä saavutus! :D Mutta palataas nyt siihen ratsastukseen, Jaroni on siis ollut tyytyväisempi, ja liikkuu rennommin. Se ei ole tämän kahden ratsastuskerran aikana vastustellut liikkumista, ja meillä on ollut muutenkin mukavaa. Kokeiltiin tänään myös venytellä porkkanan avulla, ja J ei ehkä ihan tajunnut sitä, mutta se menee nyt harjoituksen alle. Jaroni siis alkoi vaan peruuttamaan ja hamuamaan porkkanaa eritäin innokkaasti. Ehkä joku ei niin hyvä herkku voisi vähän rauhoittaa, pitää kokeilla.


Hyvä naulakko mulla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti