Bay Horse -->

sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

#1 Vuokraamista Palmun ratsutallilla

Moikka, päädyin tekemään ensimmäisen kunnon postaukseni siitä kun olimme tänään vuokraamassa Palmun ratsutallilla kaverini Emmin kanssa. Me mennään Emmin kanssa juhannuksen jälkeisellä viikolla Palmuun ratsastusleirille, niin päätimme mennä vuokraamaan sinne ennen leiriä, joten Emmikin pääsi vähän tutustumaan talliin.

Ratsastimme kaksi tuntia, minä menin Hiirillä, ja Emmi Vaksilla. Me mentiin siis maneesissa, koska ulkona oli hirveän kuuma, ja siellä tuli loppupuolella ihan jäätävä sadekuuro, onneksi ei jääty alle vaan oltiin maneesissa suojassa!

Käveltiin aluksi noin viisi minuuttia maastakäsin ponien kanssa, jonka jälkeen noustiin selkään ja jatkettiin kävelyä pitkin ohjin. Hetken kävelyn jälkeen otin ohjat tuntumalle ja aloitin jonkinmoisen käyntityöskenteyn. Hiiri oli todella laiska, joten otin sitten ravia tarkoituksena saada sitä vähän heräämään ja niin tekikin. Reippaiden ravipätkien jälkeen siirsin Hiiren takaisin käyntiin ja aloitin kunnon työskentelyn. Takajalat ei ollu menossa yhtään mukana, niin mentiin sitten paria puomia hakaisijalla. Hiiri meni kokoajan kivasti kaula kaarella, mutta takapää ei kyllä tehnyt alkuun mitään, ei sitten ollenkaan. Jatkoin ravilla, ja keventelin melko pitkään, tavoitteena saada Hiirtä vertymään paremmin ja taipumaan hyvin, joka onnistuikin hyvin. Tein siinä sitten ravi- ja käyntityöskentelyä melko pitkään samalla kun kattelin Emmin menoa, jonka jälkeen nostin laukan. Oikea laukka oli ainakin mun osalta aika kamalan tuntuista, hypin ja heiluin siellä ihan miten sattuu enkä osannut rentoutua. Otin sitte jalustimet pois siinä toivossa että rentoutuisin helpommin mutta ei auttanut. Laukkasin sitten hetken oikealle jonka jälkeen Emmi laukkasi, ja laukatiin siis eriaikaan koska maneesi on pieni ja Vaks on aika raaka tapaus vielä.


Kaikki kuvat c. Emmi Saariniemi, kiitos


 Onhan tässä vielä paljon parannettavaa,eikä parhaita pätkiä ikuistettu, mutta tästä suunta vain ylöspäin!


Vaihdettiin laukkojen jälkeen poneja hetkeksi, ja Vaks oli oikein hauska tapaus! Tein kahdeksikkoa, jolla se vähän rauhoittui ja rentoutui, jonka jälkeen laukkasin vasemmalle, voin vaan kuvitella miten jäätävältä se näytti, hups. Vaihettiin ponit takaisin ja jatkoin ravityöskentelyä, ja laukkasin vasemmalle. Laukka ja ravi meni vasemmalle mielestäni yllättävän hyvin hyvin, siinä vaiheessa jalatkin toimi paremmin (molemmilla hehe). Tein siinä sitten väistöjä käynnissä ja ravissa, pysähtymisiä yms. jotka meni tosi kivasti :). Otettiin loppukäyntien ajaksi satulat pois ja käppäiltiin noin varttitunti.


Emmi ja Vaks <3


Kokonaisuudessaan olen todella tyytyväinen tämänpäiväiseen ratsastukseen, ja ratsuun! <3 Sekä tietenkin seuraan, meillä oli super hauskaa, tai ainakin mulla ;D


 Se on niin pieni ;`D


Oletko sinä ikinä vuokrannut ratsastuskoululta hevosta?

6 kommenttia:

 1. Ihana blogi sulla💕 jatka just näin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Juu näillä linjoilla ois tarkotus jatkaa :)

   Poista
 2. oli kyl ihan super kiva päivä❤️ en jaksa oottaa sitä leirii :D

  VastaaPoista
 3. Joo leiriä täälläkin kovasti odotellaan :) ponin ja omat kamat melkein pakattu :D

  VastaaPoista
 4. Haha, mä vasta harkitse omien kamojen pakkaamista :"D taitaa taas jäädä multa vähän viimetinkaan sekin homma...

  VastaaPoista