Bay Horse -->

perjantai 24. kesäkuuta 2016

#2 Jaronin kanssa hömpöttelyä


Heippa, oltiin viime tiistaina, 21.6 Emmin kanssa Jaronilla, ja sain pitkästä aikaa kuvia omasta ratsastuksestani, kiitos! 
Hain ensin Jaronin laitumelta ja se vaivautui kävelemään kokonaiset kolme metriä luokseni, jonka jälkeen lähdettiin talliin. Olin päättänyt jo, että menen ilman satulaa, tosin en ollut ihan varma mitä teen. Hoidettiin sitten Jaroni ihan normaalisti karsinassa ja lähdettiin kohti kenttää. Kentällä Jaroni tuntui heti alkuun iha kivalta, tein ensin käyntityöskentelyä jonka jälkeen menin hetken rennosti ravia. Hetken ravailun jälkeen otin taas pätkän käyntiä ja siirsin takaisin raviin, tosin tarkoituksena vähän keskittyä touhuun, ja tuli todella hyvä pätkä. Kokeilin myös ravissa tempon lisäystä, mikä oli hauska yllätys, kyllä se tempo meinaan nousi rikkomatta laukalle! Jaroni tuntui todella hyvältä suusta eikä ollu millään tavalla apuja vastaan, mikä on välillä harvinaista... Tosin tempon lisäysten jälkeen jarru oli hetken hukassa.. Kyllä se sieltä sitten löytyi kumminkin!


Pahoittelen kammottavaa laatua! Yllä kuva ensimmäisestä temponlisäyksestä mitä ollaan Jaronin kanssa ikinä tehty.


                  
     Jaroni rentona suusta (alempi) vs Jaroni kovana suusta (ylempi)...

                                          

Mitä kummaa toi häntä tekee? :DD


Hauska kuvakulma! Oliko muuten niin että ratsastaessa pitäisi kattoa eteenpäin?!!

Kävelin ravityöskentelyn jälkeen hetke pitkin ohjin kiitoksena Jaronin hyvästä keskittymisestä. Lyhyen `tauon` jälkeen otin ohjat takaisin tuntumalle ja aloitin laukkaamisen, otin muistaakseni ensin oikeaa laukkaa, mikä on siis Jaronin ehdottomasti heikompi suunta, joka meni ihan hyvin, tosin aika reipasta se tuppasi olemaan. Oletan että laukkasin sen jälkeen vasemmalle niinkuin yleensä teenkin, eikä nyt ainakaan ole muistikuvaa että se olisi mennyt erityisen huonosti..?

Laukkojen jälkeen päätin ettei enää huvita :"D tehä kunnon työskentelyä vaan päätin vähän hömpötellä, kuten otsikko kertoo. Ratsastin väärinpäin käyntiä, naistensatulassa myöskin käyntiäja epätoivoinen väistöyritys (Jaroni kuitenkin väisti pari askelta!!!) ja ties mitä. Makasin sen selässä pitkin pituutta ja nauraa hekotin liikkeiden mukautumista yrittäen... Menin myös ravia pieniä pätkiä ilman käsiä :DPaihoittelen harmahtavaa sävyä monissa kuvissa, mistälie tullut...


ja epätoivoinen väistöyritys (Jaroni kuitenkin väisti pari askelta!!!) ja ties mitä. Makasin sen selässä pitkin pituutta ja nauraa hekotin liikkeiden mukautumista yrittäen...

Otin vielä tän hömpöttelyhetken jälkeen vähän laukkaa molempiin suuntiin ravin kautta vaihtaen kahdeksikolla, jossa Jaroni alkoi kuumumaan sen verran ettei ihan sujunut niinkuin strömsöössä mutta hyvillä mielin kuitenkin loppuverryttelyjen kautta talliin, josta haettiin riimunnaru maastoon lähtöä varten. Tarkoituksena oli mennä ihan vaan maastakäsin pellon reunaa, mutta eksyin kerran hetkeksi selkään, tosin siinä vaan seisoskeltiin ja hevonen söi. Jaroni otti yllättävän rennosti autot ja muut maaston häiriöntekijät, super heppa! <3
Kuinka usein ratsastat ilman satulaa?


2 kommenttia:

  1. Mukava päivä tallilla :) Itse yritän mennä suhteellisen usein ilman satulaa, kun tekee hevosen selälle ja omalle tasapainolle hyvää, mutta kyllä se valitettavan usein jää siihen kertaan kuukaudessa. Talvisin tulee mentyä enemmän, jos on kylmää.

    VastaaPoista
  2. Hauskaa kyllä oli! Joo talvisin on kyllä kiva mennä ilman satulaa kun ei tuu sit niin kylmä. Mä meen kyllä muutenkin aika usein mahdollisuuksien mukaan ;)

    VastaaPoista