Bay Horse -->

lauantai 31. joulukuuta 2016

#11 Tavoitteet vuodelle 2017


Heissan, aloin miettimään erilaisia tavoitteita mulle ratsastuksen ja hevostelun osalta vuodeksi 2017, ja päädyin kertomaan niistä teille. Nyt ne on sitten ainakin julkaistu jossain, ja voin koittaa päästä tavoitteisiin ensi vuonna! Jotkus tavoitteista ovat täysin realistisia, toiset ehkä hieman kovemman työn takana, ja osa taas riippuu täysin siitä että tuleeko mahdollisuutta puitteiden puolesta.

1. Selviä kesäleiristä Palmulla Jaronin kanssa ehjänä. Jos ikinä sittenedes selvitään palmulle asti ;D

2. Suorita b-merkki hyväksytysti, ja hyppää 80cm ratana. Yksittäisenä hyppää korkeampaa, jos mahdollista.


3. Opettele hallitsemaan kehoa, ja sen liikkeitä paremmin. Jos huomaat että pompit satulassa ihan miten saattuu, tee asialle jotain, äläkä vain matkusta.

4. Ole määrätietoinen, jos esim. Jaronin kanssa ei jokin asia onnistu, niin älä lannistu vaan opetelkaa asia yhdessä, äläkä vain heitä hanskoja tiskiin.

5. Kolmos kohtaan viitaten, paranna yleiskuntoa jotta ratsastaminen on sujuvampaa, eikä kunto lopu kesken. Älä syö herkkuja tai muuta epäterveellistä ennen ratsastusta.

6. Harjoittele Jaronin kanssa kaikessa rauhassa kuolaimettomuutta. Kaulanaruilukin voisi olla hyvä taito!


7. Penkki istunta pois ilman satulaa mentäessä, ja muutenkin rentouta jalkaa jotta se menisi alemmas ja pylly pysyisi penkissä.

8. NOPEAMMAT AVUT, ja pienemmät jos hevonen toimii! Aina yhtä vaikeaa, siinä on kyllä paljon parannettavaa...

9. Älä ole kokoajan kiinni hevosessa, ole hiljaa kun hevonen menee hyvin, ja jos ei mene niin korjaa. Kun asia korjaantuu niin kiitä.

10. Pidä kyynärpäät paikoillaan, niin ettei ne heilu ties mihin suuntaan. Näyttää erittäin kamalalta ja aiheuttaa hevosen suuhun epätasaisuutta.

11. Lopeta matkustaminen, jos ei ole sen aika. On vaikea kehittyä jos ei tee muutakuin vähän matkustele työskentelemisen sijaan.

12. Jaronin kanssa on vaikea laittaa mitään tasollisia tavoitteita, kun sillä on itselläänkin vielä hurjasti opittavaa. Kuitenkin monipuolinen tekeminen on aina hyvä asia, joten kaikkea järjen rajoissa tehtävää olisi hyvä tehdä! Leiriin on ainakin hyvä valmistautua harjoittelemalla siellä tapahtuvia juttuja, ettei olla kaikessa sitten ihan hukassa :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti